menubalk


SamenSpraak

Bij SamenSpraak gaat het om hulp bij het beter leren spreken en schrijven van de Nederlandse taal. Voor een goed begrip en goede communicatie is een zekere basiskennis van het Nederlands een pré.

Hoe wordt dit aangepakt? Wij beschikken over vrijwilligers, die hierbij hulp kunnen geven.

De anderstaligen kunnen zich aanmelden via onze telefoon of via ons e-mailadres en hierna kan een afspraak gemaakt worden voor een gesprek waarbij gekeken wordt naar de kennis van de Nederlandse taal. Hierbij wordt aangegeven dat de coördinator een passende vrijwilliger gaat zoeken. Dit kan een man of een vrouw zijn. De anderstalige kan voorkeursdagen en tijden aangeven. De coördinator bekijkt ook of de woonafstand tussen beide partijen te overbruggen is.
Er wordt één keer per week één tot anderhalf uur met elkaar gesproken, waarbij de anderstalige kan aangeven wat zijn of haar voorkeur heeft.
Het is de bedoeling dat als er een afspraak gemaakt is, deze wordt nagekomen en indien deze afspraak niet door kan gaan, dit wordt gecommuniceerd. Dit geldt voor beide partijen.

De duur van het contact is in principe voor onbepaalde tijd.

De kosten voor de deelname zijn € 20,00 per jaar.

 

Voor meer informatie over taalonderwijs in de regio verwijzen wij u naar onderstaande organisatie:

Taalonderwijs Drechtsteden    https://www.taalonderwijsdrechtsteden.nl


 

© Copyright 2015 - 2019 Stichting Gilde Dordrecht  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacyverklaring  |  Cookies  |  Disclaimer