Een rondleiding door Dordrecht met Stadswandelingen Gilde Dordrecht is een unieke ervaring. Wij hebben de beste prijs-kwaliteit verhouding en leveren al meer dan 30 jaar maatwerk.

Onder leiding van ervaren gidsen van Gilde Dordrecht kunt u een boeiende wandelroute doorlopen door Dordrecht, onze meer dan 800 jaar oude binnenstad.

U kunt het hele jaar (met uitzondering van officiële feestdagen) wandelen op afspraak. Daarnaast organiseren we in de maanden april t/m oktober aansluit-wandelingen op vrijdag van 11.30-13.00 uur waarvoor geen afspraak nodig is. Ook kunt u gebruik maken van onze arrangement met het Patriciërs Huis en kunt u wandelen combineren met koffiepauze en/of lunch met lunchroom Helena

Aansluit-stadswandeling op vrijdagen

In de maanden april t/m oktober verzorgt Gilde Dordrecht op vrijdagen een aansluit-stadswandeling van 11.30-13.00 uur.

Start : Intree/VVV, spuiboulevard 99 3311 GN Dordrecht

Prijs € 5,00 per persoon. Aanmelden mag via 06-17079743 maar hoeft niet per sé

U wordt verzocht uiterlijk een kwartier voor de wandeling aanwezig te zijn.

Als u met een groep wilt wandelen verzoeken wij u om gebruik te maken van de gewone inschrijf procedure, dus met aanmelding vooraf via deze website.

Bekijk de bovenstaande video voor een impressie van de onze aangeboden stadswandeling in Dordrecht.
 • U kunt een stadswandeling reserveren op een dag en tijdstip naar keuze.
 • Wij kunnen u afhalen op een door u gekozen plaats in de historische binnenstad, bijvoorbeeld bij een horecagelegenheid, parkeergelegenheid, de aanlegplaats van de Waterbus, het NS station, een markant punt in de stad enz.
 • De duur van de wandelroute kan in overleg worden vastgesteld. De meeste wandelingen duren 1 tot 2 uur. Er kan als u dat wenst een koffie- of lunchpauze worden ingelast.

Wij houden rekening met uw voorkeur in een wandelroute door Dordrecht

 • Onze gidsen kunnen rekening houden met uw specifieke voorkeur en de wandelroute daar op aanpassen. Misschien hebt u speciale belangstelling voor de Grote Kerk, de havens of de hofjes?
 • De meeste wandelaars kiezen voor een algemene wandeling door de historische binnenstad. Onze gidsen laten u de hoogtepunten zien. Maar u kunt ook informeren naar onze speciale thema wandelingen.
 • Lunchroom Helena biedt – in samenwerking met het Gilde – enkele wandelarrangementen aan
 • U wandelt altijd met uw eigen groep. Personen of groepen worden niet samengevoegd. Voor grote groepen worden meerdere gidsen ingezet.
 • U kunt ook alleen wandelen of samen met één of twee anderen. In dat geval geldt een speciaal tarief (zie beneden)
 • U kunt het hele jaar door wandelen, behalve op officiële feestdagen.
 • Wij kunnen ook uitleg in het Engels, Duits of Frans verzorgen gedurende de wandelroutes.
stadswandeling dordrecht

Stadswandeling Gilde Dordrecht & Dordts Patriciërshuis arrangement

Ontdek de rijke geschiedenis van Dordrecht met een unieke samenwerking tussen Gilde Dordrecht en het Dordts Patriciërshuis. Nu kunt u genieten van een boeiende wandelroute met gids door Dordrecht, aangeboden door Gilde Dordrecht, en profiteren van een speciaal arrangement waarmee u het Dordts Patriciërshuis kunt bezoeken met een exclusieve korting.

Dit prachtige museum is gehuisvest in een historisch pand en biedt een ongeëvenaarde kijk op het leven van de welgestelde patriciërsfamilies uit het verleden. Bewonder de elegante interieurs, de verfijnde kunstwerken en de bijzondere collecties die een weerspiegeling zijn van de rijke culturele erfenis van Dordrecht.

Wilt u gebruik maken van dit arrangement? Zie Contact voor de mogelijkheden.

U heeft daarnaast gratis toegang tot het Dordts Patriciërshuis met:

 • Museum jaarkaart
 • Dordtpas
 • Rotterdampas

Let op:

Alleen mogelijk van woensdag t/m zondag tussen 13:00 en 16:00 uur

20% korting op de reguliere entreeprijs van het Dordts Patriciërshuis

stadswandeling dordrecht

Tarieven voor onze stadswandelingen in Dordrecht:

Het Gilde heeft al meer dan twintig jaar ervaring met het geven van stadswandelingen door Dordrecht.  Bij de oprichting destijds was het uitgangspunt dat wandelingen betaalbaar en toegankelijk moesten zijn voor iedereen. Dit vinden we nog steeds. Omdat wij een stichting zijn zonder winstoogmerk en uitsluitend met deskundige vrijwilligers werken, kunnen wij dan ook de kosten laag houden en toch een uitstekend product aanbieden. En door de keuze voor het Gilde steunt u bovendien indirect het Dordtse culturele leven omdat wij regelmatig met een deel van de opbrengsten van de rondleidingen andere vrijwilligers organisaties steunen.

Tarieven In 2024 : Groepen van 4 personen of meer : € 5,00 per persoon. Als u alleen of samen met één of twee anderen wandelt geldt ons minimum tarief van € 20,00 totaal.

Gemakkelijk aanmelden voor een wandeling

Om vergissingen te voorkomen vragen we u altijd om een aanvraag voor een wandeling schriftelijk te doen door het invullen van het formulier op onze website. Zie Contact. Als u vragen heeft of wilt overleggen met de coördinator kunt u ons telefonisch bereiken op nummer 06 17079743 of mailen naar . Telefoongesprekken worden doorgeschakeld naar de coördinator van dienst. Wij zijn niet telefonisch te bereiken via Whatsapp omdat doorschakeling dan niet werkt.

U dient een stadswandeling ten minste drie dagen van tevoren aan te melden.

Nadat we uw aanvraagformulier hebben ontvangen krijgt u een bevestiging van ontvangst en gaat de coördinator uw wandeling inplannen. Enkele dagen voor de datum van uw wandeling ontvangt u een bericht met de gemaakte afspraken en de naam en het mobiele nummer van uw gids. Als het nodig is kunnen wij u toeristische informatie en wandelroutes meesturen met de bevestiging van de afspraken.

Ervaringen van anderen

Benieuwd naar wat anderen vinden van de unieke wandelingen? Bekijk onderstaand enkele reviews!

Egroo⭐⭐⭐⭐⭐

Zaterdag 7 oktober 2023 met collega’s de stadswandeling Dordrecht via Stichting Gilde georganiseerd. Een programma op maat, tegen een mooie prijs, voor een groep van 34 personen. De wandeling was zeer informatief en sloot goed aan bij de behoefte van de groep. Leuk met een borrel tussendoor en netjes op tijd bij een restaurant geëindigd. Een echte aanrader!

Annemarie Bernard ⭐⭐⭐⭐⭐

We hebben een heerlijke wandeling mogen maken door Dordrecht met een zeer bekwame gids Jan Stal van de Gilde. Hij vertelde met heel veel liefde over deze prachtige stad en wist er veel over te vertellen. Helaas was onze tijd zo om. We komen zeker terug.

Elly van der Ark⭐⭐⭐⭐⭐

Een aanrader voor het hele gezin!
Jan Stal kan boeiend vertellen over de oudste stad van Holland. Dordrecht is een veelzijdige stad met een grote historie.

Gerard Schelvis⭐⭐⭐⭐⭐

Als Gilde-gids uit Leiden werd ik rondgeleid door een Gildelid en iedereen was enthousiast over de kennis en vakbekwaamheid van de Dordse collega’s.

Wim Neuteboom⭐⭐⭐⭐⭐

Zeer interessante rondleiding gehad in Dordrecht. Leuke gids, goede uitvoerige uitleg. Zeker de moeite waard om dit mee te maken.

Stadswandeling-Dordrecht
stadswandeling dordrecht,stadswandeling in dordrecht

Volg ons op Facebook

Wat is typisch Dordrecht?

1. Historische Architectuur: De binnenstad van Dordrecht staat bekend om zijn prachtige historische architectuur. Je vindt er goed bewaarde panden uit verschillende tijdperken, waaronder gotische, renaissance- en barokstijlen. De trapgevels en mooie gevels van de gebouwen zijn kenmerkend voor de stad.

2. Grachten en Waterwegen: Dordrecht wordt doorkruist door grachten en waterwegen, wat de binnenstad een unieke sfeer geeft. Je kunt langs de grachten wandelen en historische bruggen bewonderen die de verschillende delen van de stad met elkaar verbinden.

3. Historische Markten: In de binnenstad van Dordrecht worden regelmatig historische markten en evenementen georganiseerd, zoals de Dordtse Boekenmarkt en de Dordtse Kerstmarkt. Deze markten brengen de geschiedenis tot leven en bieden een gevarieerd aanbod van ambachten, antiek en culinaire lekkernijen.

4. Gezellige Pleinen: De binnenstad heeft verschillende gezellige pleinen waar je kunt genieten van een kopje koffie of een maaltijd op een terras. Het Scheffersplein is een voorbeeld van zo’n plein, waar vaak live muziekoptredens plaatsvinden.

5. Musea en Historische Gebouwen: De binnenstad herbergt diverse musea en historische gebouwen die openstaan voor bezoekers. Denk aan het Dordts Museum, het Huis Van Gijn en het Hof van Nederland, die inzicht bieden in de geschiedenis en cultuur van de stad.

6. Cultuur en Kunst: Dordrecht heeft een bloeiende kunstscene en organiseert regelmatig culturele evenementen, exposities en kunstfestivals. De stad trekt kunstenaars en creatieve geesten aan, wat bijdraagt aan de culturele diversiteit.

7. Winkelen: In de binnenstad van Dordrecht kun je winkelen in sfeervolle straten zoals de Voorstraat, waar je boetieks, ambachtelijke winkels en antiekwinkels kunt vinden. De stad heeft ook moderne winkelcentra voor een gevarieerd winkelaanbod.

8. Historische Wandelingen: Dordrecht biedt historische wandelroutes die je langs de meest interessante bezienswaardigheden van de binnenstad leiden. Deze routes helpen bezoekers om de rijke geschiedenis van de stad te ontdekken.

Hoe lang is Rondje Dordt?

Een “rondje Dordt” verwijst meestal naar een toeristische wandelroute door de historische binnenstad van Dordrecht. Deze route is ongeveer 2,5 kilometer lang.

Wat is leuk om te doen in Dordrecht?

Dordrecht, een historische stad in Nederland, heeft veel te bieden aan bezoekers en bewoners. Hier zijn enkele van de hoogtepunten en dingen die je kunt verwachten in Dordrecht:

1. Historische Binnenstad: Dordrecht heeft een prachtige historische binnenstad met goed bewaarde architectuur, schilderachtige grachten, historische pleinen en charmante steegjes. Het verkennen van de oude stad is op zich al een attractie.

2. Musea en Cultuur: De stad herbergt verschillende musea, waaronder het Dordts Museum, dat een indrukwekkende kunstcollectie heeft met Nederlandse meesters, en het Huis Van Gijn, een museum dat het 19e-eeuwse leven in een herenhuis toont. Er zijn ook regelmatig culturele evenementen en festivals in de stad.

3. Waterrijke Omgeving: Dordrecht ligt op een eiland en wordt omringd door water, waaronder rivieren en kanalen. Dit maakt de stad ideaal voor watersportliefhebbers en biedt prachtige uitzichten op het water.

4. Nationaal Park De Biesbosch: Dit nationale park ligt in de buurt van Dordrecht en biedt uitgestrekte wetlands, bossen en waterwegen. Het is een geweldige plek voor natuurliefhebbers, wandelaars en vogelspotters.

5. Historische Bezienswaardigheden: Naast de historische binnenstad kun je ook historische bezienswaardigheden zoals de Groothoofdspoort en het Hof van Nederland bezoeken, waar de Eerste Vrije Statenvergadering plaatsvond in 1572.