Phone

06-17079743

Email

Maatwerk stadswandeling Dordrecht

Beste prijs/kwaliteit

30+ jaar ervaring

Unieke belevenis

Beste prijs/kwaliteit

30+ jaar ervaring

Joodse wandeling : Vervolging, Verzet en Verraad

Een thema wandeling over de vervolging van Joodse burgers in Dordrecht in de Tweede Wereld Oorlog

U kunt deze wandeling combineren met een bezoek aan museum 40 – 45

De gebroeders de Witt

Het is dit jaar 350 jaar geleden dat de beroemde Dordtenaren Johan en Cornelis de Witt in den Haag zijn vermoord. Het Gilde Stadswandelingen besteedt daar aandacht aan door een speciale thema wandeling. We gaan terug naar de 17e eeuw naar plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van de twee broers en hun familie.

Dordrecht en het water

De gidsen vertellen u in deze rondleiding over de Sint Elisabethsvloed en de voortdurende strijd van Dordrecht tegen het water. Maar ook de positieve kanten van het water komen aan de orde.

Aelbert Cuyp
In deze wandeling bezoekt u locaties die een rol hebben gespeeld in het leven en het werk van de beroemde Dordtse schilder Aelbert Cuyp.

De geschiedenis van de gezondheidszorg in Dordrecht
Deze wandeling leidt u langs een aantal nog bestaande gebouwen die een rol hebben gespeeld in de gezondheidszorg in Dordrecht in de middeleeuwen en daarna. Daarbij wordt aandacht besteed aan de pest – en cholera epidemieën die de stad hebben geteisterd.

Stadsontwikkeling en stadssanering
Deze wandeling toont u hoe Dordrecht zich in de loop van de eeuwen heeft uitgebreid. Ook krijgt u te zien wat de gevolgen zijn geweest van de grote stadssanering in de 20e eeuw. Daar naast er is ook uitgebreid aandacht voor al het moois dat wel bewaard is gebleven.