Onder leiding van ervaren gidsen van Gilde Dordrecht kunt u een boeiende stadswandeling maken door onze meer dan 800 jaar oude binnenstad. Wij wandelen uitsluitend op afspraak.

Onze wandelingen : wij leveren maatwerk

  • U kunt een wandeling reserveren op een dag en tijdstip naar keuze.
  • Wij kunnen u afhalen  op een door u gekozen plaats in de historische binnenstad, bijvoorbeeld bij een horecagelegenheid, parkeergelegenheid, de aanlegplaats van de Waterbus, het NS station, een markant punt in de stad enz.
  • De duur van de wandeling kan in overleg worden vastgesteld. De meeste wandelingen duren 1 tot 2 uur. Er kan als u dat wenst een koffie- of lunchpauze worden ingelast.
  • Onze gidsen kunnen rekening houden met uw specifieke voorkeur en de route daar op aanpassen. Misschien hebt u speciale belangstelling voor de Grote Kerk, de havens of de hofjes?
  • De meeste wandelaars kiezen voor een algemene wandeling door de historische binnenstad. Onze gidsen laten u de hoogtepunten zien. Maar u kunt ook informeren naar onze speciale thema wandelingen.
  • U wandelt altijd met uw eigen groep. Personen of groepen worden niet samengevoegd. Voor grote groepen worden meerdere gidsen ingezet.
  • U kunt ook alleen wandelen of samen met één of twee anderen. In dat geval geldt een speciaal tarief (zie beneden)
  • U kunt het hele jaar door wandelen, behalve op officiële feestdagen.
  • Wij kunnen ook uitleg in het Engels, Duits of Frans verzorgen.

Tarieven:

Het Gilde heeft al meer dan twintig jaar ervaring met het geven van rondleidingen door Dordrecht.  Bij de oprichting destijds was het uitgangspunt dat stadswandelingen betaalbaar en toegankelijk moesten zijn voor iedereen. Dit vinden we nog steeds. Omdat wij een stichting zijn zonder winstoogmerk en uitsluitend met deskundige vrijwilligers werken, kunnen wij dan ook de kosten laag houden en toch een uitstekend product aanbieden. En door de keuze voor het Gilde steunt u bovendien indirect het Dordtse culturele leven omdat wij regelmatig met een deel van de opbrengsten van de rondleidingen andere vrijwilligers organisaties steunen.

Tarieven In 2023 : Groepen van 4 personen of meer : € 5,00 per persoon. Als u alleen of samen met één of twee anderen wandelt geldt ons minimum tarief van € 20,00 totaal.

Aanmelden voor een wandeling

Om vergissingen te voorkomen vragen we u altijd om een aanvraag voor een wandeling schriftelijk te doen door het invullen van het formulier op onze website. Zie Contact. Als u vragen heeft of wilt overleggen met de coördinator kunt u ons telefonisch bereiken op nummer 06 17079743 of mailen naar . Telefoongesprekken worden doorgeschakeld naar de coördinator van dienst. Wij zijn niet telefonisch te bereiken via Whatsapp omdat doorschakeling dan niet werkt.
U dient een wandeling ten minste drie dagen van tevoren aan te melden.

Nadat we uw aanvraagformulier hebben ontvangen krijgt u een bevestiging van ontvangst en gaat de coördinator uw wandeling inplannen. Enkele dagen voor de datum van uw wandeling ontvangt u een bericht met de gemaakte afspraken en de naam en het mobiele nummer van uw gids. Als het nodig is kunnen wij u toeristische informatie en routes meesturen met de bevestiging van de afspraken.